10 octombrie 2024

Bibliotecă nouă la Dăești, cu fonduri europene. Primarul Popolan și președintele Rădulescu au prezentat detaliile

Miercuri, 9 octombrie 2024, în comuna Dăești a fost dat startul lucrărilor de modernizare a bibliotecii comunale. Acestea sunt parte a proiectului denumit „Bibliotecile vâlcene, noi hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale”, pe care Consiliul Județean Vâlcea îl implementează în colaborare cu 34 de localități din județ. Finanțarea totală pentru biblioteca comunală din Dăești este de aproximativ 100.000 de euro și cuprinde lucrări de renovare și dotare cu echipamente IT și mobilier.

Obiectivul general al proiectului este „Îmbunătățirea competențelor digitale de bază ale comunităților cu acces limitat la formare digitală și ale grupurilor marginalizate din județul Vâlcea”.

Pentru lucrările de renovare, durata de execuție este de 12 luni. Lucrările care vor fi executate în cadrul proiectului la care facem referire sunt următoarele:

• Lucrări de construcții (consolidare, înlocuire învelitoare, finisaje interioare);

• Lucrări sistematizări exterioare;

• Lucrări refacere instalații electrice;

• Lucrări instalații sanitare;

• Montare rampă metalica pentru persoane cu dizabilități.

„În final, prin proiect, biblioteca va fi dotată cu echipamente IT și software de ultimă generație și mobilier nou, care vor transforma acest spațiu într-un centru modern de informare și dezvoltare, care să răspundă nevoilor actuale ale oamenilor din zonă”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, după întâlnirea cu George Popolan, primarul comunei Dăești.

You May Also Like