10 octombrie 2024

Primăria Bujoreni organizează campanie gratuită de sterilizare a câinilor

În data de 19 octombrie 2024, Unitatea Administrativ Teritorială Bujoreni organizează campanie pentru sterilizarea, microciparea și înregistrarea câinilor de rasă comună cu proprietar.

Această inițiativă sprijină deținerea responsabilă a animalelor de companie și asigură respectarea legislației în vigoare. În colaborare cu Asociația „A Doua Șansă” din Râmnicu Vâlcea și cu sprijinul asociațiilor TASSO e.V. și READC Turda, UAT Bujoreni a desfășurat, în ultimii cinci ani, campanii similare, în sistem door-to-door, finanțate integral din donații și sponsorizări.

Recunoscând nevoia continuă de acest tip de sprijin, UAT Bujoreni a alocat resurse din bugetul local conform art. 41 din HG 1059/2013 și derulează, în premieră pentru județul Vâlcea, campanii de acest tip pe raza comunei, folosind ambulanța pusă la dispoziție gratuit de Asociația „A Doua Șansă”.

Înscrierile pentru campanie se fac exclusiv prin programare telefonică la numărul 0722.969.357, iar proprietarii sunt rugați să nu hrănească animalele cu cel puțin 12 ore înainte de intervenție.

Iată condițiile și etapele:

• Proprietarul trebuie să aibă domiciliul pe raza comunei Bujoreni;

• Sunați pentru programare la numărul de telefon amintit mai sus;

• În ziua programării, vă prezentați cu animalul la cabinetul mobil, având asupra dvs. carnetul de sănătate al câinelui (după caz) și buletinul dvs.;

• Transportul și îngrijirea câinelui, înainte și după sterilizare, revin în sarcina proprietarului.

• În ziua sterilizării, nu se hrănește câinele! După sterilizare, câinele se îngrijește cu atenție, minimum două zile.

• Biroul de comunicare al Primăriei Bujoreni

You May Also Like