15 octombrie 2024

S-a încheiat Divizia A la șah, de la Bușteni. Rezultate bune pentru Chimia Râmnicu Vâlcea

În perioada 7-13 octombrie 2024, în stațiunea Bușteni (județul Prahova), s-a desfășurat Divizia A la șah. La această ediție a participat și echipa Chimia Râmnicu Vâlcea, care a revenit în elita șahului românesc, după o absență de 11 ani.

Echipa și-a atins obiectivul propus, rămânerea în Divizia A. La final, în urma a patru victorii din nouă meciuri, echipa vâlceană s-a clasat, după criteriile de departajare, pe locul 12, la egalitate de puncte cu locurile 8-14. Pe primele două locuri, la egalitate de puncte, s-au clasat ACS ACB Ineu și ACS ArniaChessIT București. Au retrogradat în Divizia B ocupantele locurilor 16-18.

Participanții au fost cât se poate de puternici, printre aceștia numărându-se patru mari maeștri internaționali și 14 maeștri internaționali. Au fost prezenți șahiști din România, dar și din Spania, Letonia, Canada, Moldova, Ucraina, Ungaria.

Importanța competiției a fost marcată de prezența, într-una din zilele de concurs, a președintelui Federației Române de Șah, Vlad Ardeleanu, venit special pentru a transmite un mesaj de susținere participanților. Organizarea a fost ireproșabilă, atmosfera de sărbătoare, competiția aflându-se în atenția mass-media.

Sportivii vâlceni au luptat cu toții cu dăruire și ar fi putut obține chiar un rezultat mai bun dacă nu pierdeau două meciuri la limită, cu 2,5-3,5.

Lotul sportivilor vâlceni i-a cuprins pe următorii: Bogdan Bălan, Eduard Russu, Nicolae Dan Tusu, Florian Duțu, Alexandru Vișoescu, Daniel Cîrjan și Daniel Câmpeanu. O mențiune specială pentru tânărul de 22 de ani, Alexandru Visoescu, care a avut cel mai bun rezultat din echipă, dar și o atitudine admirabilă și mobilizatoare.

You May Also Like