16 octombrie 2024

E MULT!? Polițiștii vâlceni au confiscat o tonă de pește braconat în primele nouă luni ale anului. 33 de DOSARE PENALE

În primele nouă luni ale anului 2024, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost înregistrate 33 de dosare penale și soluționate 22, în care au fost cercetați 25 de suspecți pentru infracțiuni de braconaj piscicol.

Conform datelor furnizate de Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative, în cursul perioadei analizate, la nivelul IPJ Vâlcea s-au executat 57 de controale, în vederea prevenirii şi combaterii încălcării prevederilor legislației în vigoare, din care: 28 pe râuri, lacuri, baraje, trei pe linia provenienței, prelucrării și depozitării peștelui, 26 pe linia legalităţii transportului de peşte şi produse din peşte, fiind verificate 133 de obiective.

În cadrul respectivelor acţiuni poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea au aplicat un 61 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor legislative, în valoare totală de 12.700 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 1.100 kg pește, 21 de plase monofilament, nouă ambarcațiuni și 158 de plase de pescuit din fir textil/plurifilament.

You May Also Like