18 octombrie 2024

Activități catehetice pentru copiii Parohiei Călimănești II

Membrii Centrului catehetic „Maria-Alina Preoteasa” al Parohiei Călimănești II au cinstit-o pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, participând la Sfânta Liturghie și la un atelier de creație.

În prima parte a zilei, cei mici au participat la Sfânta Liturghie, unde au susținut cu glasurile lor serviciul religios de la strană. Apoi, în cadrul Centrului catehetic al parohiei, s-a desfășurat un atelier de creație menit să le dezvolte îndemânarea, imaginația, lucrul în echipă și comunicarea.

Cu multă dragoste pentru frumos, cu răbdare și cu mult talent, copiii și adolescenții au realizat lucruri deosebite, petrecându-și cea mai mare parte a zilei în sfânta biserică.

Părintele Paroh Iulian Lixandra, cu această ocazie, le-a vorbit celor mici despre ocrotitoarea Moldovei, accentuând faptul că: „Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost o candelă aprinsă a credinţei, pildă pentru ceilalţi. Dumnezeu a chemat-o să-i dăruiască fericirea unei vieţi veşnice şi bucuria împreună cu Hristos. Este mult milostivă, ocrotitoare şi vindecătoare, de aceea trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu că ne-a dăruit nouă, pământului României, pe această mare sfântă. Ea este model pentru tinerii creştini, pentru copiii credincioşi, model pentru o copilărie luminoasă şi creştină, pentru tinerii şi tinerele care trăiesc viaţa în Hristos”.

You May Also Like