17 octombrie 2024

Festivalul sculptorilor cu drujba, de la Vaideeni, un bun prilej de promovare pentru Vâlcea. Deputatul Neață, alături de artiștii români

Ajuns deja la ediția cu numărul opt, Festivalului Național al Sculptorilor cu Drujba a început lunea trecută, la Vaideeni, și s-a încheiat duminică, 23 octombrie 2024, cu prezentarea lucrărilor realizate, cu jurizarea lor și cu premierea sculptorilor. Premiul cel mare a fost câștigat de artistul maramureșean Andrei Pop cu lucrarea Fusul cu țurgălău. Cum spuneam, Festivalul Național al Sculptorilor cu Drujba a ajuns la cea de-a opta ediție și se desfășoară anual la Pensiunea Cerna din Vaideeni. În mod cert, acest festival reprezintă un bun prilej de promovare a județului Vâlcea, fapt remarcat și subliniat și de către Eugen Neață, deputat social-democrat de Vâlcea, care a participat la eveniment.

„Acest festival s-a bucurat, încă de la început, de sprijinul primarului Daniel Băluță și de contribuția președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, alături de care am și participat la festivitățile din acest an. Sculpturile realizate sunt donate comunității locale, încântând an de an turiștii care vizitează locurile de la poalele munților. Mulțumesc pentru invitația de a participa la acest eveniment rar, foarte apreciat de participanți. Felicitări câștigătorilor!”, a declarat Eugen Neață.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like