27 octombrie 2024

„Maria din Mall” se întoarce la Râmnicu Vâlcea

„Maria din Mall” este proiecția în timp, neteologică, a vieții Sfintei Maria Egipteanca. Este o piesă de teatru scrisă de jurnalistul și scriitorul Gheorghe Smeoreanu la sugestia ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului. Din cauza pandemiei, „Maria din Mall” s-a jucat o singură dată, în martie 2020, la Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea. Începând noiembrie 2024, piesa va fi reluată de același teatru, cu aproximativ aceeași distribuție. La premiera din anul 2020, sala a fost arhiplină, semn că regizorul Laszlo Vadas „a adunat” pe scenă foarte bine textul scris de Smeoreanu.

„Este, într-adevăr, sugestia Înaltpreasfințitului Varsanufie. Laitmotivul piesei este „better shoping, better life”, pe care îl tot vedeam eu în Pitești, pe un panou publicitar. Mi s-a părut că sintagma aceasta domină în chip rău viața contemporană și am adus-o în piesă. Le mulțumesc tuturor celor care au lucrat și au ajutat la realizarea aceasta și mă bucur că vor fi reluate spectacolele”, a spus Smeoreanu.

Actorii Anca Olteanu, Radu Constantinov, Cătălina Sima, Rada Constantinov, Dan Constantin, Alin Holcă și alții vă așteaptă miercuri, 27 noiembrie 2024, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea, pentru întâlnirea cu „Maria din Mall”.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like