Prin investiţiile din ultimii ani, Consiliul Judeţean Vâlcea a căutat să vină cu soluţii la foarte multe dintre problemele pentru care vâlcenii aşteptau soluţii de cel puţin patru decenii. Astfel, din surse proprii sau cu fonduri atrase de la Guvern ori de la U.E., CJ Vâlcea elaborat proiecte şi a investit sute de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, în numeroase domenii: drumuri, sănătate, educaţie, reţelele cu utilităţi, turism şi agrement, protecţia socială, cultură şi nu numai.
Datorită acestor investiţii, în ultimul deceniu, judeţul Vâlcea s-a transformat semnificativ. Staţiunile noastre înfloresc, condiţiile de trai se îmbunătăţesc, iar perspectivele sunt tot mai bune. Vâlcea devine un judeţ în care primul gând al tinerilor nu mai este să plece, ci dimpotrivă. Mulţi decid să revină pe meleagurile natale, să devină antreprenori, să lucreze în spitalele, şcolile sau în unităţile economice din judeţul nostru. Sigur că mai sunt multe de făcut, dar un lucru este cert: suntem pe drumul cel bun. Anul acesta, am lansat un mini-serial care a fost difuzat în aproape toată presa locală, prin care am încercat să promovăm diferite obiective şi proiecte care demonstrează că Vâlcea a scăpat de eticheta de judeţ al pensionarilor şi că merită pe deplin locul 4, la nivel naţional, în ceea ce priveşte numărul de turişti şi viziatori.
În această perioadă, Vâlcea este foarte vizitată datorită domeniului schiabil de la Voineasa, mănăstirilor, centrelor SPA, de relaxare şi agrement, complexelor sportive, dar şi altor obiective cel puţin la fel de atractive. Unul dintre aceste obiective este realizat de Consiliul Judeţean Vâlcea cu fonduri europene. „Mirajul Oltului”, de la Călimăneşti, este un magnet pentru turişti în sezonul estival, în special pentru tineri, dar şi acum este la mare căutare. Complexul pune la dispoziţia celor interesaţi două bazine cu apă încălzită la 32-34 de grade. Cel pentru copii are 19 mc şi o adâncime de 0,6 metri. Cel mare are 376 de metri cubi şi o adâncime care urcă de la 1,5 până la 2 metri. Totodată, o parte din el se află în exterior, făcând şi mai interesantă experienţa la „Mirajul Oltului”. Cei care vin să facă sport sau să se relaxeze aici pot lua masa la restaurantul aflat la parter. De asemenea, au acces la sala de fitness de la etaj, la saunele uscate din complex, la fotoliile de masaj, dar şi la celelalte facilităţi disponibile. În urma solicitărilor mai multor copii şi tineri, managementul de la „Mirajul Oltului” a început colaborări şi cu trei instructori de înot, care organizează cursuri în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi duminică. Preşcolarii, elevii şi studenţii beneficiază de numeroase facilităţi şi reduceri. La fel şi grupurile.
„Mirajul Oltului” se află în apropiere de Hotel Central, din Călimăneşti, şi dispune şi de alte facilităţi: debarcadere cu vaporaşe pentru plimbări pe Olt (martie-octombrie), parcul Jiblea, terenuri de minifotbal şi tenis de câmp dotate cu nocturnă, locuri de joacă şi nu numai. Complexul se află lângă Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”, iar în apropiere se găsesc foarte multe obiective – Schitul Ostrov, mănăstirile Cozia, Turnu şi Stănişoara, aleea de cură balneară şi renumitul pod cu lanţuri de pe Valea Pleşului, o mulţime de pensiuni şi restaurante cochete, Poiana cu cai a lui Căliman, Păuşa, parcul Căciulata, aqua park-ul din apropierea Castrului Roman Arutela, Vârful Cozia, Cascada Lotrişor şi lista ar putea continua. Primăvara, vara şi chiar toamna, punctele de atracţie ale „Mirajului Oltului” sunt bazinele exterioare şi toboganele – Rally, Kamikaze, Spice Hole şi Pâlnia. Cel mai înalt are 14 metri şi patru piste. Adrenalină şi spectacol, dar în deplină siguranţă!
Material realizat de Asociaţia Clubul de Presă – Vâlcea, în cadrul proiectului „Tineri bine informaţi, tineri activi şi sănătoşi”.
Campania de informare beneficiază de fonduri de la Consiliul Judeţean Vâlcea