Fostul drum național DE PĂMÂNT din Țara Loviștei, care era considerat un fel de paria al infrastructurii din România, va fi asfaltat. Cum se cunoaște, drumul a fost declasat în urmă cu câțiva ani, redevenind județean și trecând, evident, în administrarea Consiliului Județean Vâlcea.
Ei bine, după câțiva ani de eforturi și demersuri deloc simple, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a venit cu vestea cea mare: au fost alocați banii necesari pentru asfaltarea și modernizarea drumului județean din Țara Loviștei! Acum este în pregătire licitația pentru proiectare și execuție a drumului care, în sfârșit, va „vedea” asfalt de la un capăt la celălalt.
„Zi istorică pentru Țara Loviștei și județul Vâlcea! Am fost astăzi, la Guvernul României, unde m-am întâlnit cu domnul Marcel Ciolacu, prim-ministrul României. M-am bucurat să-l revăd într-o zi importantă pentru noi, cea în care am semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Drumului Loviștei. M-a felicitat pentru această reușită și m-a asigurat că ne putem baza mereu pe sprijinul său în realizarea proiectelor de dezvoltare a județului. Tot astăzi, am fost la Ministerul Dezvoltării, unde m-am întâlnit cu domnul secretar de stat Alexandru Stoica, care ne-a înmânat contractul de finanțare pentru această investiție mult așteptată de vâlcenii din Țara Loviștei. Proiectul, în valoare totală de circa 180 milioane lei, cuprinde modernizarea DJ 703 H, drum care porneşte de la limita cu județul Argeș și traversează comunele Perișani, Titești, Boișoara și Câineni, până la intersecția cu DN 7”, a precizat Constantin Rădulescu.
„Prin acest proiect, pe lângă asfaltarea celor 31,6 km cât măsoară drumul, se vor reabilita și cele 11 poduri aflate pe traseu, se vor amenaja drumurile laterale, podețe de acces către proprietăți, rigole betonate, parcări și altele, astfel încât să avem un drum modern, de la un capăt la altul. Urmează procedura de licitație pentru proiectare și execuție. Termenul de finalizare a proiectului este de trei ani și cinci luni (din care cinci luni proiectare și trei ani execuția lucrărilor). Vorbim despre lucrări care, odată finalizate, vor crea noi oportunități de dezvoltare a zonei și vor deschide Țara Loviștei spre turism. Îmi doresc ca această investiție să îi determine, de ce nu, pe tinerii vâlceni din zonă să se întoarcă acasă”, a mai punctat Constantin Rădulescu.