Sperăm ca printre cititorii acestui articol să se afle persoane care nu au mai vizitat Ocnele Mari în ultimii patru-cinci ani. De ce spunem asta? Pentru că, în ultimii ani, orașul sării din județul nostru a cunoscut o modificare semnificativă, favorabilă, a felului în care se prezintă celor care îl vizitează. Orașul este mai îngrijit, mai curat, mai ordonat, având tot mai mult aerul unei stațiuni liniștită, tihnită, în care oameni din orașe aglomerate ale țării și chiar din străinătate pot veni cu încredere pentru a se odihni, relaxa, destinde într-un cadru natural foarte frumos. Nu întâmplător, tot în ultimii ani, în Ocnele Mari s-au deschis noi pensiuni, terase, restaurante în care turiștii de toate vârstele pot beneficia de un mix de servicii, inclusiv activități culturale, educative, distractive (wellbeing, cum este denumirea în limba engleză).
Tocmai de aceea o persoană care nu a mai văzut Ocnele Mari în ultimii cinci ani va putea compara prezentul cu trecutul. Noi credem că, dacă ritmul actual de dezvoltare pe partea turistică se va menține, Ocnele Mari vor ajunge, nu peste mult timp, o stațiune despre care multă lume din țara aceasta va vorbi, va schimba impresii și își va dori să vină pentru a avea momente de relaxare într-un cadru natural de vis. Ocnele Mari se vor transforma într-o stațiune în care turiștii vor veni pentru diverse atracții, nu doar pentru a coborî în salină. Acesta este pariul nostru! Vă rugăm să țineți minte aceste rânduri și… să mai vorbim despre ele peste vreo patru-cinci ani!
În rândurile de mai jos vă prezentăm și o declarație a primarului orașului Ocnele Mari, Remus Gabriel Sasu, despre proiectele actuale pentru modernizarea orașului și îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor din stațiune. Pentru că, până la satisfacția turiștilor care vin la Ocnele Mari, un primar trebuie să se gândească la binele oamenilor care locuiesc zi de zi în localitatea pe care o conduce.
„Veștile bune ale acestei primăveri sunt, desigur, finanțările obținute pentru proiectele de modernizare a străzilor, de extindere a rețelelor de apă și de canal și a rețelei de gaze naturale în localitățile de dincolo de centrul Ocnelor Mari. În curând vom avea gaze naturale la aragaz, în sobă sau în centrala termică de la un capăt la altul al orașului Ocnele Mari, apă și canal 100%, cum sună numele proiectului care se derulează deja, și asfalt pe toate străzile din oraș. Mă bucur să văd pe mai toată lumea pregătind gospodăriile personale pentru acest anotimp și pentru sărbătorile care urmează să vină”, a declarat Remus Sasu, primarul orașului Ocnele Mari.
„Orașul Ocnele Mari este unul dintre cele mai vizitate locuri din județul Vâlcea. Oamenii vin aici pentru ștrandurile cu apă sărată, pentru salină, dar și pentru frumusețile zonei. O spun cu recunoștință, dar și cu bucurie, că în Ocnele Mari, noi, Consiliul Județean Vâlcea, am făcut investiții importante, care s-au alăturat lucrurilor bune pe care le face, zi de zi, primarul Remus Sasu. Am modernizat drumul județean și avem un parteneriat pentru construirea unei noi baze de tratament și servicii, care se va alătura ștrandurilor, deja renumite, din stațiune. De asemenea, colegii de la RAJDP au asfaltat «pe sare», în Salina de la Ocnele Mari. Am făcut o vizită la Ocnele Mari. L-am găsit pe primarul Remus Sasu la lucrări, fiindcă a început asfaltarea celor 13 străzi din localitate, un proiect pentru care a obținut o finanțare de 15 milioane lei. Se fac, așadar, pregătiri, dar și noi investiții, în așteptarea turiștilor, la Ocnele Mari”, a punctat, zilele trecute, tot cu referire la orașul Ocnele Mari, Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.