23 iunie 2020

Primarul Gîngu se zbate să obţină fonduri europene pentru introducerea gazelor naturale la Bujoreni

Este un primar implicat şi perseverent şi cu siguranţă va reuşi să ducă la capăt tot ce şi-a propus. Una din ambiţiile edilului şef din comuna Bujoreni, Gheorghe Gîngu, este aceea de a introduce reţeaua de gaze naturale în întreaga localitate. Până acum s-a izbit de multe piedici, însă nu se dă bătut. În această perioadă, primarul Gîngu munceşte de zor, alături de colegii săi din primărie, la un proiect pentru obţinerea de fonduri europene în vederea introducerii gazelor naturale la Bujoreni. Ideea de bază este să acceseze cât mai mulţi bani europeni, pentru ca cetăţenii şi bugetul local al Primăriei Bujoreni să nu suporte cheltuieli prea mari.

„Am avut un studiu de fezabilitate pe care l-am avut în licitaţie în luna ianuarie 2020, iar în ultima zi de licitaţie am primit o adresă din partea operatorului de gaze din zona noastră care ne comunica că are licenţă de distribuţie a gazelor naturale în localitatea Bujoreni valabilă până în anul 2048. Nu ştiu de ce s-a ţinut ascuns atâţia ani că există licenţă de distribuţie a gazelor naturale la Bujoreni! La solicitarea noastră adresată DistriGaz, în care am cerut să ni se comunice data în care vor începe lucrările şi ce lucrări se vor executa rapid pentru străzile din Bujoreni (documentaţia fiind făcută de noi şi depusă în timp util), am primit un răspuns care ne-a uimit. Ne-au trimis nişte devize şocante, în sensul că numai pentru 7 străduţe din satul Bujoreni valoarea lucrărilor se ridică la aproape 850.000 lei, iar operatorul de gaze naturale ne-a comunicat să vine cu fabulosul procent de doar 1% din total. Ceea ce pe noi ne-a şocat. Nu cred că este normal ca noi să investim, iar dumnealor doar să încaseze banii. Acum nu avem altă şansă decât să ne reorientăm. De aceea, pregătim de zor documentaţia pentru accesarea de fonduri europene pentru introducerea gazelor naturale la Bujoreni. Ne putem califica pentru a finanţa tot proiectul în comuna noastră. Una din condiţiile impuse pentru ca proiectul să fie eligibil este aceea de a avea minim 1000 de racorduri viabile şi peste 35 de racorduri pe kilometru. Sunt convins că toate aceste condiţii le vom putea îndeplini.

Însă, fac un apel pe această cale. Toate familiile care doresc sa fie racordate la rețeaua de gaze naturale sunt așteptate la sediul Primăriei Bujoreni, pentru a completa cererile. Ne aflăm în ultima etapă a inventarierii solicitărilor, motiv pentru care îi rugăm pe doritori să se grăbească!” – susţine primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like