Situație revoltătoare în municipiul Drăgășani. În timp ce administrația publică locală a alocat o sumă destul de mare pentru mâncare, băutură, coroane și alte cheltuieli de protocol pentru Ziua Națională a României, elevii sunt batjocoriți cu burse de studiu și sociale de-a dreptul jignitoare.
Mâncare, băutură, muzică și altele de 20.000 de lei
În ședința Consiliului Local a municipiului Drăgășani, din data de 28 noiembrie 2018, primarul PSD Cristian Nedelcu a propus spre aprobare alocarea unei sume de 20.000 de lei pentru organizarea festivităților dedicate centenarului Marii Uniri. Suma avea să fie împărțită astfel: cheltuieli fanfară – 5.500 lei, cheltuieli coroane – 2.200 lei, cheltuieli pentru bannere – 2.000 de lei, cheltuieli pentru seturi aniversare – 1.000 de lei, cheltuieli mape aniversare (agende, pixuri, calendare) – 1.300 de lei, cheltuieli drapele – 1.500 lei, cheltuieli plachete aniversare – 1.500 lei și masă participanți – 5.000 de lei.
Evident că nu este de condamnat faptul că în municipiul Drăgășani s-au organizat festivități pentru această importantă sărbătoare. Însă, deranjant este faptul că administrația publică locală a alocat o sumă destul de mare pentru a distra și cinsti invitații aleși pe sprânceană, în timp ce elevii sunt tratați cu dispreț și cu o lipsă crasă de respect.
Burse sociale pentru elevi de doar 10 lei la Drăgășani
Spunem asta pentru că, același primar din Drăgășani a propus alocarea unor sume mizerabile pentru bursele de studiu și bursele sociale a 287 de elevi din orașul pe care vremelnic îl conduce. Edilul Nedelcu a considerat că un elev poată trăi cu o bursă socială de doar 10 lei/lună, în timp ce unul care obține performanțe în învățământ merită doar 50 de lei/lună, iar unuia care are merite deosebite la învățătură îi ajunge suma de 40 de lei/lună.
Să oferi asemenea burse unor elevi nu doar că e ofensator, dar e și aberant, într-o societate în care educarea și pregătirea copiilor noștri stau sub semnul îndoielii. Este de neconceput să arunci o grămadă de bani pe chefuri și alte nimicuri, când puteai organiza o sărbătoare modestă, decentă și mai puțin costisitoare, iar cu restul banilor să contribuit la creșterea și educația copiilor.
Concluzia este una: aroganţa politicienilor pare să nu aibă limite în România zilelor noastre.
După repetate încercări de a obține un punct de vedere al primarului, ne-am lovit de ambiția acestuia de a nu comunica pe subiectul de față. Așteptăm totuși o reacție print-un drept la replică.