În ultimii ani, comuna Popești a devenit tot mai atractivă pentru investiții, indiferent că vorbim despre bani publici sau privați. Autoritățile locale s-au preocupat să asigure utilități, infrastructură, siguranță publică pentru ca localitatea de pe Valea Luncavățului să devină o țintă pentru investiții. De această dată vom prezenta informații despre o investiție publică (dar care se dorește a fi realizată cu fonduri europene) ce se „coace” la Popești.
Astfel, în ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea desfășurată marți, 14 mai 2024, consilierii județeni au aprobat cu majoritate de voturi (dar nu în unanimitate, pentru că liberalii s-au opus) un nou proiect care presupune construirea și dotarea unui Centru de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilități în comuna Popești. Pentru finanțarea proiectului, estimat la o valoare de aproximativ 4,1 milioane lei, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea va solicita fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Când centrul va fi gata (este dificil de estimat o perioadă de timp; dar anul 2027 ar fi o țintă fezabilă), pe lângă beneficiile sociale pe care le va aduce pentru vâlcenii care îi vor deveni beneficiari, aici vor fi create undeva la aproximativ 20 de locuri de muncă (poate chiar și mai multe).
„Proiectul pe care domnul președinte Constantin Rădulescu dorește să îl implementeze în comuna noastră reprezintă o veste foarte bună pentru comunitatea locală. Îi mulțumim și dumnealui, dar și echipei de consilieri județeni social-democrați, care au fost de acord cu acest proiect. Astfel, în pofida votului negativ al tuturor consilierilor liberali, tot s-a reușit aprobarea acestui proiect important pentru localitatea noastră”, a declarat Aurora Măgură, primărița comunei Popești.
„Ocrotim vârstnicii și persoanele cu dizabilități și extindem capacitatea centrelor sociale din județul Vâlcea! Scopul noii investiții de la Popești este acela de a mări capacitatea centrelor sociale pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități sau a bătrânilor singuri din județul Vâlcea, centre pentru ale căror servicii există o adresabilitate foarte mare. De altfel, căutăm în întreg județul spații în care să poată fi amenajate astfel de centre, pentru satisfacerea nevoii comunităților locale de a-și proteja bătrânii și bolnavii fără aparținători sau ale căror familii nu îi pot îngriji”, a punctat, la rândul său, Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.