Emil Gînju este de profesie avocat și candidat al PNL la Primăria Horezu. În cea mai recentă declarație de avere pe care a depus-o în calitate de consilier local, Gînju a fost nevoit să-și menționeze toată averea, doar că sursele de venit nu corespund cheltuielilor și, mai ales, achizițiilor. Astfel, aflăm din declarația de avere, că avocatul Gînju, ca orice om de dreapta, cu meserie liberală, are firească dorință de înavuțire. Totul este ca aceasta să se realizeze neoneros și transparent. Or, la Gînju lipsește cu desăvârșire transparența. A achiziționat în 2011, un apartament în Craiova, și încă patru apartamente în București în anii 2014, 2016, 2019 și 2020. Plus casa din Horezu. La toate aceste imobile deține jumătate, cealaltă jumătate fiind a soției, Gînju Florentina. Surse din Horezu susțin că familia Gînju folosește în activitățile zilnice două mașini. Cert este că în declarația de avere (VEZI ȘASE FOTOGRAFII MAI JOS) apare doar una, achiziționată în anul 2008. Cu o casă în care locuiește, în Horezu, cu familia și cu alte cinci apartamente (patru în București și unul în Craiova), s-ar spune că avocatul liberal este înstărit bine de tot. Numai că din declarația de avere nu rezultă venituri care să acopere asemenea achiziții, ca să nu mai vorbim despre traiul zilnic. Așadar, Florentina Gînju nu lucrează pentru că are în îngrijire doi copii. Nici nu este necesar să menționăm motivele pentru care stă cu ei acasă și nici banii pe care familia Gînju îi primește de la statul român. Este o problemă de familie și nu comportă interes public. Cert este că toți banii primiți pentru copii chiar se duc în îngrijirea lor, așa cum susțin cele mai multe surse din Horezu întrebate despre acest aspect.
Candidatul PNL la funcția de primar a câștigat anul trecut, din veniturile de la cabinetul de avocat, suma de 43.269 lei. Împărțit la douăsprezece luni, i-ar ieși un venit de 3.606 lei. Când aceasta este singura sumă care îi intră în buzunar pentru nevoi lunare și investiții, Gînju nu o poate scoate deloc la capăt cu calculele. Este greu de crezut că-i ajung banii pentru plata impozitelor atâtor proprietăți.
Am încercat să stăm de vorbă cu Emil Gînju printr-o corespondență scrisă. Nu a dorit să facă lumină în acuzațiile care i se aduc. L-am fi întrebat dacă e adevărat ce se spune că, de fapt, cele cinci apartamente sunt închiriate, generază chirii lunare și, evident, un trai bun pentru familia Gînju. Iar dacă este așa, de ce nu apar veniturile din chirii în declarația de avere? Cumva pentru că ar fi trebuit impozitate?!
Oricum, noi așteptăm punctul de vedere al avocatului Gînju și îl vom publica în cazul în care decide să ni-l trimită!