UPDATE 10 noiembrie: În urma percheziţiilor de miercuri, 9 noiembrie 2016, din Vâlcea, municipiul Bucureşti şi alte 28 de judeţe, poliţiştii au confiscat aproape 500.000 de lei, peste 100.000 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinți și 320 de kuna croați. De asemenea, au fost ridicate aproape 100 de monede de aur și argint și peste 1 kg. de aur, au fost indisponibilizate 77 de aparate de joc neautorizate, iar 8 persoane au fost reținute, față de alte 14 fiind dispusă măsura controlului judiciar.
UPDATE: Conform ultimelor informaţii, în judeţul Vâlcea au loc şase percheziţii domiciliare în mai multe localităţi, vizaţi fiind suspecţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul jocurilor de noroc.
Descinderi in forţă în această dimineaţă de miercuri, 9 noiembrie, în judeţul Vâlcea, în municipiul Bucureşti, dar şi în alte 28 de judeţe din ţară. Este vorba despre 313 percheziţii efectuate de Poliţia Română la persoane și firme din domeniul jocurilor de noroc, bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor. Oamenii legii anunţă că 24 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, prejudiciul cauzat de suspecţi nefiind încă făcut public.
„La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 313 percheziţii, în 29 de judeţe și în municipiul București.
Activitățile se desfășoară la sediile şi punctele de lucru a 16 firme şi la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, persoanele în cauză ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc.
Astfel, veniturile obţinute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise pe raza mai multor localități din 29 de județe din țară ar fi fost diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice.
Ulterior, sumelor neînregistrate în evidenţele contabile le-ar fi fost atribuită o proveniență aparent legală, fiind reintroduse în circuitul economic ca ,,împrumut asociat” pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc.
Polițiștii vor pune în aplicare 24 de mandate de aducere, fiind vizate persoane cu vârste cuprinse între 30 și 52 de ani.
La activităţi participă şi poliţişti ai Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Caraș – Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea, precum şi jandarmi” – precizează IGPR.