UPDATE 13 octombrie: Trei persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor de ieri din Vâlcea, printre care şi omul de afaceri Virgil Covercă, iar alte 12 persoane au fost puse sub control judiciar. Reţinuţii vor fi duşi în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.
COMUNICAT DIICOT: La data de 12.10.2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Piteşti, Craiova, Bucuresti, Alba, Sibiu, Gorj, Maramureș, Teleorman si Hunedoara precum şi poliţişti de la porturi maritime au efectuat un număr de 72 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Constanţa, Vâlcea,teleorman, Maramureş, Gorj, Hunedoara, Sibiu şi Alba într-o cauză privind destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani, tăiere de arbori şi furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea şi dare de mită.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2011, suspectul C. V., administrator al unei societăţi comerciale care avea ca obiect principal tăierea şi rindeluirea lemnului a iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni. La grupul infracţional organizat au aderat mai mulţi angajaţi ai societăţii comerciale administrate de către suspect precum şi alte persoane ce au avut şi/sau au relaţii comerciale cu respectiva societate.
S-a reţinut că în perioada 2014-2016, suspectul C. V. a coordonat activităţile infracţionale desfăşurate de către membrii grupului infracţional organizat, referitoare la tăierea fără drept de arbori, la sustragerea de material lemnos, la transportul, la primirea materialului lemnos, la prelucrarea materialului lemnos, la valorificarea materialului lemnos, la vânzarea utilajelor, a cherestelei, precum şi la însuşirea de sume de bani din gestiunea societăţii comerciale. Activităţile infracţionale au fost desfăşurate de către angajaţii societăţii sub coordonarea administratorului, în funcţie de activitatea pe care o desfăşurau în cadrul societăţii.
În cazul tăierilor ilegale, suspectul C. V. le trasa sarcini echipelor de exploatare în sensul ascunderii urmelor de tăiere ilegală (folosirea vopselei de culoare roşie ce trebuia aplicată pe alţi arbori, după ce arbori anterior semnaţi de către organele silvice erau tăiaţi, scoaterea cioatelor aferente arborilor tăiaţi ilegal). Ulterior lemnul era prelucrat în cadrul unei fabrici din judeţul Vâlcea şi apoi transportat în Portul Constanţa pentru export către ţările arabe.
Din punct de vedere contabil, cheresteaua a fost subfacturată în cadrul unui circuit format din 4 societăţi comerciale, diferenţa de bani nefiscalizată fiind însuşită de către membrii grupului infracţional. De asemenea, anumite societăţi din cadrul circuitului economico-financiar au beneficiat şi de sume foarte mari, cu titlu de rambursări de T.V.A..
Prejudiciul cauzat numai pentru un an din perioada investigată, a fost stabilit la o valoare de aproximativ 4.000.000 de euro. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate documente contabile, 5 laptopuri, 6 HDD-uri, suma de 362.335 lei, bijuterii din aur 100 de piese, 5 ceasuri din aur şi suma de 7600 euro.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale. Actiunea a fost desfasurata cu sprijinul Directiei Generale Antifrauda Fiscala. La activități au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș, Vâlcea, Alba, precum și jandarmi.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
UPDATE: Percheziţii au loc şi la locuinţa familiei Covercă din municipiul Râmnicu Vâlcea, acolo unde o maşină a Jandarmeriei este parcată în faţa vilei încă de la primele ore ale dimineţii.
UPDATE: Conform ultimelor informaţii, mascaţii şi procurorii au descins în această dimineaţă şi la locuinţele copiilor omului de afaceri Covercă. Din sursele noastre, copiii acestuia ar fi lucrat acum câţiva ani la firmele lui, iar ulterior şi-au înfiinţat şi ei societăţi comerciale de transport, achiziţionând mai multe tiruri, dar având în continuare legături economice cu firma tatălui lor.
Mai multe percheziţii au loc în această dimineaţă de miercuri, 12 octombrie 2016, în judeţul Vâlcea, în localitatea Păuşeşti – Otăsău. Acţiunile sunt organizate de procurorii DIICOT Piteşti şi de poliţiştii de la Crimă Organizată Vâlcea, iar conform unor surse juridice sunt vizate mai multe firme din Păuşeşti – Otăsău, printre care şi cea a cunoscutului om de afaceri vâlcean Covercă, dar şi domiciliile unor suspecţi din dosar. Anchetatorii vizează infracţiunile economice – spălare de bani şi evaziune fiscală.
[supsystic-gallery id=70]
vom reveni!
One thought on “FOTO-VIDEO: PERCHEZIŢII la PĂUŞEŞTI OTĂSĂU! Firma lui Covercă este vizată”
Comments are closed.