1 iulie 2017

Şefa Gărzii de Mediu Vâlcea, în vizorul DNA

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Vâlcea, Ramona Hogea, este în corzi. Dar nu aşa, oricum, ci ,,burduşită” bine de tot de braţele legii. Conform unor surse credibile din instituţia pe care o conduce Hogea, mai mulţi angajaţi ai Gărzii de Mediu Vâlcea au fost chemaţi la DNA Piteşti, la declaraţii. Aceştia sunt chemaţi în calitate de martori şi întrebaţi de afacerile cu rumeguş ale soţului directoarei, Adrian Teodor Hogea.
Totul a început de la acuzaţiile pe care inginerul Florin Nicolaescu, directorul firmei SC Sacomet, din Horezu, le-a adus Ramonei Hogea în ziarul Săptămâna în Oltenia (www.saptamana.net). Ulterior, Nicolaescu şi-a reluat ,,tirada” în cadrul unei şedinţe de dialog social, organizată la Prefectura Vâlcea. Deşi a fost de faţă şi s-ar fi putut apăra public, Hogea n-a scos nici un sunet. De altfel, aşa cum susţin şi colegii de la Săptamâna în Oltenia, şefa Gărzii de Mediu Vâlcea nu doreşte să discute despre acest subiect. Detaliile întregului scandal dintre Sacomet, pe de-o parte şi familia Hogea, Ticon Consul şi Garda de Mediu, pe de altă parte, pot fi citite aici: http://saptamana.net/articol/11071-sefa-garzii-de-mediu-valcea-in-conflict-de-interese-din-cauza-afacerilor-cu-rumegus-ale-sotului
Atacurile de la Prefectură, din Comisia de Dialog Social, pot fi revăzute şi auzite aici:

AUDIO – ACUZAŢII GRAVE la adresa şefei GĂRZII de MEDIU VÂLCEA

 

În familia Hogea cântă doar ,,cocoşul”

Am solicitat un drept la replică al comisarului şef Ramona Hogea, căreia i-am telefonat de câteva ori, fără nici un rezultat. Apoi i-am trimis un sms în care ne prezentam şi o rugam să ne ofere o declaraţie de presă cu privire la reclamaţiile la DNA, cu privire la scandalul dintre Sacomet şi Ticon, dar şi cu privirea le acuzaţiile de conflict de interese. De asemenea, nu am primit nici un răspuns, dar, în urma sms-ului trimis, soţul doamnei ne-a contactat telefonic şi ne-a spus că aceasta nu doreşte, deocamdată, să facă declaraţii publice. Totuşi, Teodor Hogea a răspuns unor întrebări ridicate în spaţiul public, în calitate de…soţ şi director al Ticon SRL. ,,Atacurile domnului Nicolaescu, dar şi ce a apărut în presă, sunt de natură să afecteze imaginea publică a soţiei mele. Faptul că Garda de Mediu, condusă de soţia mea, a dat nişte amenzi, a dus la ditamai scandalul. Eu vă spun că Ramona Hogea nu a comis vreo ilegalitate, cât despre Sacomet şi domnul Nicolaescu, instanţa o să-şi spună cuvântul. Deocamdată nu vrea să facă nicio declaraţie publică pentru că l-a şi dat în judecată pe Nicolaescu” – a declarat soţul şefei Gărzii de Mediu. La acuzaţia potrivit căreia soţia sa ar fi în conflict de interese, Teodor Hogea a spus: ,,Într-adevăr, soţia mea verifică, într-un anume domeniu de activitate, firma pe care o conduc eu, dar la care nu sunt patron, ci doar director (patron este vărul său n.red.). Dar poate să dovedească cineva că în aceasta calitate m-a facilitat cumva, sau că a primit vreun cadou?” – a continuat Hogea, de-a dreptul şocant. Nici faptul că DNA instrumentează plângeri penale contra soţiei sale nu a părut să-l sperie pe directorul Ticon SRL: ,,Nu am luat la cunoştinţă, nici eu, nici soţia mea, de vreun dosar la DNA, dar, dacă va exista, vom încerca să facem lumină. Eu am încredere în instituţiile statului”.

Este ciudat cum şefa Gărzii de Mediu, care are funcţie de conducere, dar şi de reprezentare, evită să răspundă întrebărilor presei. Ba mai mult, îşi scoate soţul la înaintare, iar acesta răspunde, cu bunăvoinţă, la tot felul de întrebări. Însă legea este clară: nu trebuie să există vreo faptă din care să reiasă că şefa Gărzii de Mediu facilitează firma condusă de propriul soţ. Simplul fapt că această situaţie există, este amendată de lege! Dar, până va catadicsi Ramona Hogea să ofere explicaţii publice, poate ANI şi DNA îşi vor face datoria.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

3 thoughts on “Şefa Gărzii de Mediu Vâlcea, în vizorul DNA

  1. Vorbim despre Florian Nicolaescu, fiul lui Toma și Elena, născut la 27.02. 1957 în Horezu, care, după cum reiese din Referatul de terminare a urmăririi penale nr.00244/2003 atașat Dosarului penal 674/2004, a depus la Direcția Silvică Mehedinți un plic cu documente false, cu intenția de a câștiga o licitație pentru lucrări silvice în favoarea SC “Savex Com” SRL Horezu, pe care o reprezenta. Este același Florian Nicolaescu, fost director al Regiei Autonome de Gospodărire Comunală și Locativă Horezu, care a devenit în 1994 director al SC “Sacomet” SA. Și iată cum: Prin Hotărârea Consiliului Local Horezu nr.26/ 6 octombrie 1994, semnată de Florian Nicolaescu în calitate de Președinte de Ședință, se desfințează, începând cu 7 octombrie, RAGCL Horezu și se constituie o comisie de inventariere și lichidare a patrimoniului fostei regii, pe care o va conduce fostul director, Florian Nicolaescu. Prin Hotărârea Consiliului Local Horezu nr.27/ 7 octombrie 1994, se înființează SC “Sacomet” SA, la care este numit director Florian Nicolaescu. Cine altul? Astfel încât, în 6 octombrie 1994, Florian Nicolaescu întocmește adresa nr.1572 în calitate de Director al RAGCL Horezu, pe care o primește tot el o zi mai târziu, în calitate de Director al SC “Sacomet” SA Horezu. Prin această adresă, Florian Nicolaescu se însărcina pe el însuși să preia mijloacele fixe “din anexele 1 și 2”, adică patrimoniul fostei regii autonome! Total valoare anexa 1 = 117.643,00 lei. Total valoare anexa 2 = 1.656.152.537 mii lei. Din Anexa 2, vedem și că Florian Nicolaescu și-a atribuit de capul lui 30.000,14 mp de teren pentru groapa de gunoi, în locul celor 6.000 mp atribuiți legal de către Direcția Generală a Agriculturii Industriei Alimentare și Ape Județul Vâlcea, prin Avizul nr. 4164 din 21 octombrie 1972!
    În anul 1968, când Horezu a devenit oraş, comuniştii decid conf. HCP nr. 20/12 oct. 1972, să amplaseze în zona islazului comunal Măldăreşti, „Groapa de gunoi”. Din cercetarea făcută, conform documentelor, oraşul Horezu nu a deţinut vreodată teren în zona respectivă. La data de 21 oct. 1972, prin aviz nr. 4164, DGA Vâlcea (Direcţia Generală a Agriculturii) decide să scoată definitiv din producţia agricolă suprafaţa de 6000 mp. Păşune şi să realizeze rampa de gunoi, în baza solicitării C.P. (Consiliul Popular Horezu) conform adresa nr. 3370/1972.

    Realizând că în 1994 Nicolaescu și-a făcut cadou tot patrimoniul de servicii a oraşului Horezu, autoritatea locală prin primarul Nicolae Buşe solicită instanţei de fond, prin adresa nr. 1797/10.06.1998, anularea HCL nr. 26 si 27/oct. 1997, HCL 16/Aprilie 1996 şi contractul de concesiune nr. 354/15,02,1996.

    Demersul pentru recuperarea serviciilor şi a utilajelor a fost făcut foarte târziu. Nu se cunosc motivele sau interesele, cert este că acţiunea de revendicare formulată conform D. 7288/1998 şi sentinţa nr. 53/25.02.1999 au fost respinse iar acţiunea la Curtea Supremă de Justiţie a fost respinsă conform deciziei nr. 3570/29 oct. 1999 – dosar 239/1999. Nicolaescu Florin a rămas jupân pe bunurile oraşului.

    Fostul primar Buşe, prin adresa nr. 8857/15.12.2004, recunoaşte situaţia terenului de 6000 mp unde este „groapa de gunoi”: „Menţionăm că din verificările efectuate, în anexa pentru oraşul Horezu, la H.G. nr. 1362/2001 privind atestarea domeniului public al judeţului Vâlcea precum şi a municipilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Vâlcea, s-a constatat că „groapa de gunoi” nu a fost atestată ca aparţinând domeniului public al oraşului Horezu”.

    Cum s-a ajuns de la 6000 mp. de teren stabiliţi pentru „groapa de gunoi” la 30000 mp. astăzi sufocați de gunoaie? Prin ce mijloace şi cu ce autorizaţii de funcţionare, reuşeşte SC Sacomet SA să colecteze gunoaie, fără secţie specială de reciclare, din mai multe judeţe?

  2. Am probleme mari din cauza sefei GNM Valcea .Eu si familia mea nu putem trai in curtea noastra !

Comments are closed.