27 aprilie 2018

VEZI cine sunt PROXENEŢII arestaţi în urma descinderilor din RÂMNICU VÂLCEA şi CĂLIMĂNEŞTI

Doi dintre suspecţii de proxenetism, tentativă la înșelaciune, fals informatic și instigare la fals informatic au fost arestaţi joi, 26 aprilie 2018, de magistraţii Tribunalului Vâlcea în urma propunerilor venite din partea DIICOT. Este vorba despre persoanele ridicate de mascaţi în urma percheziţiilor de miercuri, 25 aprilie 2018, din Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti. Cei arestaţi preventiv pentru 30 de zile sunt Ştefan Victor Dadi şi Căldăraru Leonora

După cum am mai anunţat, nouă percheziţii au avut loc în municipiul Râmnicu Vâlcea şi în Călimăneşti. Acţiunea le-a aparţinut procurorilor DIICOT Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Piteşti şi Vâlcea. Vizaţi au fost membrii unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, tentativă la înșelaciune, fals informatic și instigare la fals informatic, nu mai puţin de 15 persoane fiind duse la audieri.

Conform anchetatorilor, gruparea infracţională s-a constituit în perioada 2011 – 2018, lideri fiind trei suspecţi, ei coordonând comiterea unor infracțiuni de trafic de persoane pe teritoriul României, al Italiei și al Franței, în scopul obținerii de beneficii financiare pe care și le-au însușit în cea mai mare parte, persoanelor vătămate revenindu-le sume de bani modice necesare subzistenței.

Conform unor surse judiciare, una dintre tinerele obligate să se prostitueze era chiar fiica unuia dintre membrii grupării infracţionale. Totodată, anchetatorii au mai descoperit că suspecţii din dosar se ocupau şi cu traficul de droguri, ei achiziționând substanţe interzise de pe teritoriul Italiei, pe care ulterior le-ar fi vândut în județul Vâlcea.

„Persoanele exploatate au fost recrutate prin inducere în eroare, constrângere, abuz de autoritate și prin profitare de ascendentul moral pe care cei trei suspecți îl aveau asupra victimelor. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că unul dintre membrii grupului infracţional, sprijinit de contabila unei societăți comerciale, a inserat date necorespunzătoare adevărului într-un sistem informatic referitoare la cuantumul salariului său în calitate de angajat al acestei societăți comerciale și a încercat să obțină un credit în suma de 60 000 de lei de la o unitate bancară de pe raza municipiului  Râmnicu Vâlcea. Din activitatea infracțională, suspecţii au  obținut peste 250.000 de euro” – precizează DIICO într-un comunicat de presă.

You May Also Like