17 august 2018

Cel mai nou sistem de producere a energiei verzi a ajuns în România. Un afacerist indian promovează tehnologia HybridMill

Societatea WinSolla, condusă de omul de afaceri indian Rajan Tomar, aduce în România cea mai nouă tehnologie (sub patent american) de producere a energiei alternative. Tehnica hibridă a sistemului uneşte puterea razelor solare şi a vântului. Costul unei asemenea instalaţii, ce poate fi instalată pe absolut orice fel de clădire care are nevoie de energie, se calculează în funcţie de coordonatele date de sistemul GPS. ,,În funcţie de zona în care se află clădirea se calculează intensitatea vântului şi puterea razelor solare din ultimii ani. Sunt zone în care este nevoie de mai multe turbine pentru vânt şi mai puţine panouri solare, dar şi invers. Deci preţul instalaţiei montate diferă de la caz la caz. Este un lucru extraordinar să poţi folosi forţa naturii pentru a produce energie, iar acest sistem hibrid este complet!” a explicat Rajan Tomar.

Foarte importantă pentru doritorii este facilitatea creată de guvern în sprijinul energiei ,,verzi”. Începând cu acest an, statul va aloca fiecărei persoane fizice care vrea să-şi monteze o asemenea instalaţie suma de 5000 de euro, sub formă de decontare a cheltuielilor.

Cum funcţionează sistemul HybridMill

Combinația sistemului fotoelectric solar și a turbinelor eoliene într-un singur modul HybridMill este clasificată drept „prima tehnologie hibrid din lume Sistemul urban de energie eoliană nu și-a găsit o aplicare atât de largă ca o instalație solară mică, însă acest fapt nu-i oprește pe nimeni să perfecționeze tehnologia de colectare a energiei vântului pe acoperișurile clădirilor și a micro-generatoarelor eoliene, deși experții în energie eoliană afirmă că acest sistem ar putea să nu fie răscumpărat, iar termenele de rentabilitate s-ar putea majora. Sistemele mici, instalate pe acoperișurile caselor, sunt potrivite pentru producerea energiei regenerabile. Tehnologia este verificată, costul se reduce, iar eficiența panourilor solare crește. Deși soarele nu lucește nici jumătate de zi, când lumina solară atinge ținta, panourile solare produc energie electrică pură în mod sigur și silențios și o vor face multe decenii. Sistemul eolian nu e atât de previzibil, mai ales în mediul urban. De exemplu, instalarea turbinei pe acoperiș, unde viteza vântului e mică, iar direcția variabilă ar putea să nu constituia condiția optimă pentru producerea energiei electrice. Totuși, avantajul energiei eoliene este că turbinele pot continua să genereze energie electrică chiar și când soarele apune, de aceea, una din soluții este unificarea celor două metode de obținere a energiei alternative într-un sistem hibrid al resurselor de energie regenerabilă, așa cum a făcut-o compania „WINSOLLA” De exemplu, sistemul instalat pe acoperișul unei firme juridice, va genera 106 000 kWt oră de energie regenerabilă pe an și se va răscumpăra în patru ani. Această instalație hibrid va asigura peste $2 milioane de energie economisită, pe parcursul termenului de exploatare 25 de ani.

Cei interesaţi sunt rugaţi să contacteze reprezentanţii SC WinSolla SRL pe mail-urile rajclaud108@yahoo.com , info@sourcing-india.eu şi la numărul de telefon 0757109540  

 

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like