O nouă lovitură dată de Chimcomplex la Râmnicu Vâlcea. Compania care a cumpărat fostul combinat Oltchim a construit pe platforma industrială a capitalei de județ o centrală de cogenerare. Noutatea absolută în această zonă a țării este că respectiva centrală va avea un randament energetic global de peste 90,5%. Cifrele uluitoare pe care ni le propune Chimcomplex pot fi citite într-un comunicat pe care-l publicăm integral.
,,Cea mai mare centrală de cogenerare de înaltă eficiență construită în România în ultimii unsprezeceani urmează să fie dată în folosință în această vară pe platforma Chimcomplex de la Râmnicu Vâlcea. Prima etapă a centralei de cogenerare de la Râmnicu Vâlcea a fost finalizată într-un timp record de un an de zile, față de media națională de patru ani jumătate.
Două grupuri de cogenerare cu turbine cu gaze 2 x PGM130 sunt deja complet funcționale și integrate în SEN, cu o capacitate de 33 MW.
Suntem în plin proces de instalare a celui de-al treilea grup de cogenerare de 16.6 Mw, lucru ce va crește capacitatea noastră energetică la un total de 49.6 MW, ce poate fi folosită de întreaga platformă industrială Chimcomplex.
Centrala de cogenerare de înaltă eficiență care se construiește la Râmnicu Vâlcea va avea un randament energetic global de peste 90,5%, față de media europeană și națională care este de 49%. Experiența Chimcomplex în domeniul cogenerării nu este la început de drum. Prima instalație de cogenerare inaugurată de Chimcomplex S.A. Borzesti, o creație proprie dezvoltată cu un partener din Elveția, a primit în anul 2010 Premiu de Excelență și un cec de 375.000 de euro pentru “Centrala cu cea mai înaltă eficiență energetică” dintre proiectele finanțate în Europa de către BERD și Fondul European de Eficiență Energetică. Instalația de Cogenerare 2, pusă în funcțiune tot la Borzești în 2015, are o eficiență globală care a atins randamentul de 91% utilizând combustibil dual, gaze naturale și hidrogen.
Chimcomplex se străduiește să fie lider în industrie, inovație și eficiență energetică. În fiecare zi, transformă știința în performanță și chimia în rezultate tangibile.
Perseverența și reacțiile chimice adecvate duc la rezultate spectaculoase și la realizarea obiectivelor arătând că sub management privat se poate performa!“