Liniile de producție ale Chimcomplex, companie ce a preluat combinatul chimic de la Râmnicu Vâlcea, pot fi, prin natura lor, deosebit de periculoase. Aceasta în cazul în care nu există profesionalismul necesar să asigure o bună activitate. În colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Chimcomplex a oganizat și participat la o sesiune de formare profesionale de specialitate anti incendiu. Despre eveniment, dar și despre riscurile cu care se poate confrunta producătorul unor substanțe chimice, într-un comunicat al companiei.
Sub egida proiectului MULTIRISC MODUL III, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Chimcomplex S.A. Borzesti a găzduit și a participat la sesiunile de formare din cadrul Subactivității 9.3.2 – Cursuri de pregătire Seveso – Modulul Identificarea, evaluarea și monitorizarea riscurilor (Seveso Basic și Seveso Extended).
Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a contribui astfel la creșterea nivelului de pregătire al personalului din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și al inspectoratelor pentru situații de urgență județene.
Partea teoretică a inclus sesiuni de formare intensive, în timp ce partea practică a însemnat vizite în combinat, consultarea documentației specifice și participarea la simulări de situații de urgență.
Aceste simulări au implicat personalul de la locul de muncă și Serviciul de Protecție și Securitate a Unității (S.P.S.U.), oferindu-le participanților o pregătire practică realistă.
Putem spune că în cele cinci zile ale sesiunii angajații Chimcomplex au demonstrat încă o dată că sunt pregătiți oricând să facă față situațiilor de urgență.
Continuăm să susținem astfel de inițiative și să colaborăm cu autoritățile pentru a asigura un mediu de lucru sigur și protejat pentru toți!
Mulțumim participanților și felicitări celor implicați în buna derulare a acestui proiect!