S-a dat drept cerşetor, cerând de mâncare pe stradă pentru a atrage mila oamenilor, pe care ulterior intenţiona să-i tâlhărească. Este vorba despre Ştefan Petrişor Pîrvoiu, un individ din Râmnicu Vâlcea, care la sfârşitul anului 2017 a tâlhărit un bărbat în scara unui bloc, chiar în momentul în care primea pomana cerută. Pentru fapta sa, tâlharul a fost condamnat.
Totul s-a întâmplat în scara unui bloc din cartierul Ostroveni, în municipiul Râmnicu Vâlcea, acolo unde Ştefan Petrişor Pîrvoiu a mers pentru a primi pomană de la un bărbat pe care-l abordase pe stradă. Nu s-a mulţumit cu mâncarea primită, ci şi-a agresat victima şi i-a sustras suma de 200 de lei, iar apoi a fugit.
Pîrvoiu a fost prins la scurt timp de poliţiştii vâlceni, mai ales că este şi recidivist. El a fost arestat preventiv, iar apoi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. În data de 16 martie 2018, infractorul a fost şi condamnat de Judecătoria Râmnicu Vâlcea la trei ani de închisoare cu executare.
„Condamnă pe inculpatul recidivist Pîrvoiu Ştefan – Petrişor la 3 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru infracţiunea de tâlhărie calificată. Aplică inculpatului disp. art. 60 C. pen. În baza art. 66 alin. (1) C. pen. şi art. 67 alin. (1) C. pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării pe o perioadă de 3 ani a drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice, lit. b) C. pen. – dreptul de a ocupa o funcţie publică care implică exerciţiul autorităţii de stat şi lit. h) C. pen. – dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme. În conformitate cu dispoziţiile art. 65 alin. (1) C. pen., pedeapsa accesorie aplicată constă în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b), h) C. pen, a cărui exercitare a fost interzisă de instanţă ca pedeapsă complementară. În baza art. 399 C. proc. pen. rap. la art. 362, 208 C. proc. pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive şi, constatând că temeiurile acesteia subzistă, Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Pîrvoiu Ştefan – Petrişor. În baza at. 72 C. pen., deduce din durata pedepsei închisorii perioada reţinerii şi arestării preventive, de la 29.12.2017, la zi. În baza art. 397 C. proc. pen., rap. la art. 19, 25 C. proc. pen.; Ia act de recunoaşterea integrală a pretenţiilor civile, astfel că obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei către partea civilă Pribeanu Florinel, cu titlu de despăgubiri civile. În baza art. 274 C. proc. pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 400 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariile avocaţilor din oficiu se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei şi rămân în sarcina statului” – se arată în minuta instanţei.
Decizia nu este definitivă, ea fiind deja contestată de inculpat.