19 iunie 2024

Alegerile s-au terminat, dar caravana mobilă AUR pornește la pas, prin Vâlcea

AUR Vâlcea nu a depăsit propriile așteptări ce se prefigurau înainte de locale, dar nici nu s-a făcut de râs. Din contră, a obținut scoruri interesante în multe localități, ba chiar și la Consiliul Județean (CJ). Dintr-un pic a ratat al patrulea consilier, dar acest fapt nu ar fi înclinat sub nicio formă balanța puterii într-un județ în care PSD își continuă dominația masivă. Paradoxal, AUR Vâlcea a stat bine în mediul urban, adunând voturi importante la Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Băbeni, Horezu și Călimănești. Nivelul votulului politic la locale este dat de procentul obținut de lista de consilieri județeni. AUR a luat la Vâlcea 16.270 de voturi (9,44%). Candidatul la președinția CJ Vâlcea, antreprenorul Ionuț Nuică, a bifat o bornă pe care puțini i-o acordau înainte de vot: 18.175 de voturi (10,34%). Așadar, Nuică a fost candidatul AUR cel mai votat din punct de vedere uninominal. Nu doar pentru că a avut candidatura uninominală în cea mai mare circumscripție electorală, pentru că acest lucru ar fi fost normal, ci și pentru că diferența dintre voturile luate de el față de lista pe care a avut-o în spate este cea mai mare comparativ cu ceilalți candidați AUR Vâlcea.

Vreau să le mulțumesc tuturor vâlcenilor care m-au votat, dar și celor care nu m-au votat. Suntem la primele alegeri în această formulă, bineînteles că ne-am fi dorit mai mult, dar nu ne rămâne decât să face o figură mai bună data viitoare. Evident că scorul meu se sprijină pe rezultatele colegilor mei Antonio Popescu, Viki Mocanu, Nelu Mîndrescu și alții. Suntem o echipă abia sudată și de acum înainte vom arăta de ce suntem în stare administrativ și politic. Bagajul de voturi pe care îl avem în spate, atât cât este, ne obligă. Suntem a treia forță politică a județului, ne batem pentru destui viceprimari și cred că nu vom dezamăgi”, a spus Nuică. Până în luna octombrie, când se vor constitui noile consilii locale, AUR va demara negocierile pentru viceprimari. Conform primelor estimări, naționaliștii vâlceni se luptă cu șanse la cel puțin zece funcții de viceprimar (Drăgășani, Drăgoești, Roșiile, Horezu, Băbeni, Călimănești ș.a.).

„Știți care a fost principala acuză ce ni s-a adus în campanie de către alegători? Că venim la ei din patru în patru ani. Probabil că toate partidele au fost întâmpinate cu această nemulțumire. Tocmai de aceea eu vreau să fac un anunț public. De săptămâna viitoare, chiar dacă alegerile s-au încheiat, consilierii județeni aleși pe lista AUR vor pleca în județ cu o caravană mobilă. Mai concret, o masă pliabilă, scaune pliabile, umbrelă de soare când e cazul, două-trei persoane care să constituie un fel de secretariat tehnic la fața locului și vom prelua problemele cetățenilor. Adică vom face o formă simplă și eficientă de audiențe cu oamenii, dar la ei în localitate. Fișăm județul și, săptămânal, mergem în câte o unitate administrativ teritorială”, a mai spus Nuică.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like