Motto: Femeile pot mima orgasmul, bărbații pot mima o întreagă relație, iar Nadolu și Bîzîc pot mima statul de drept.
Duminică, 1 martie, au avut loc două evenimente politice la care au participat, contrar legii, oameni care n-aveau voie să aibă o asemenea activitate. A fost lansarea oficială a candidatului Ion Bîzîc pentru funcția de primar al orașului Băbeni. Bîzîc, președinte de organizație politică, eveniment politic, funcția la care accede, deși e administrativă, are strânsă legătură cu politica prin faptul că reprezinți în alegeri un partid. Ion Bîzîc este funcționar public la Primăria Bălcești (condusă tot de un liberal, firește) unde a dat un concurs singur. N-a avut nicio jenă să se ducă semeț în fața liberalilor din Băbeni cărora li s-a adresat în calitate de coleg și de candidat al lor.
În aceeași zi, în comuna Laloșu, și-a lansat candidatura liberalul Constantin Nicu pentru funcția de primar. Ședința a fost prezidată de Mircea Nadolu, șeful Cancelariei Prefectului APOLITIC, Tiberiu Costea. Desigur că ipocrizia legii din România potrivit căreia prefectul este apolitic naște scene hilare. Dar dacă este lege, trebuie respectată măcar de fațadă. Nadolu nu se mai sinchisește nici măcar să salveze aparențele. Într-o postare pe Facebook, Constantin Nicu spune că Nadolu este responsabilul PNL pe zona de sud a județului Vâlcea. Deci, funcție politică. Nadolu este personal contractual, nu funcționar public, dar reprezintă o instituție apolitică. El este obișnuit cu asemenea încălcări. Pe când era înalt funcționar public era responsabil politic din partea PNL de câteva localități.
Dacă în exemplele prezentate mai sus erau doi pesediști, deputatul Cristian Buican le făcea pe loc plângere penală, gherila de Facebook se isteriza, iar presa ,,galbenă” tăbăra pe ei pe motiv de ,,ciuma roșie”, ,,corupția ucide”, ,,politizarea instituțiilor de stat” etc. Pentru că nu sunt pesediști, li se permite orice.
Articolul 98, al. 2 din Legea 161/2003: Funcționarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice și să exprime sau să apere în mod public pozițiile unui partid politic.
Ambele evenimente politice au fost publice și intens promovate pe Facebook (loc public prin decizie judecătorească), așa cum puteți vedea mai jos. Cum rămâne cu statul de drept mult cântat propagandistic de liberali în lupta cu PSD-ul?