29 iunie 2024

Deputatul LAZĂR: „Comisia Europeană reconfirmă că România e condusă haotic”

Singura voce responsabilă și echilibrată a opoziției parlamentare din Vâlcea, deputatul USR Marian Lazăr, face o analiză la rece a guvernării prin prisma deficitului bugetar. Lazăr se bazează pe cerințele Comisiei Europene și pe realitate, publicând pe pagina sa de Facebook un text pe care îl redăm integral.

Comisia Europeană ne reconfirmă faptul că România este condusă haotic de actualul guvern, iar deficitul bugetar prognozat pentru acest an este de aproape 7%. Drept urmare, Comisia cere ţării noastre să vină cu măsuri care să echilibreze bugetul, iar asta se transpune fie prin creşterea taxelor actuale, fie prin introducerea altora noi.

Nici lipsa de implicare a guvernului în atragerea de fonduri europene, în special banii din PNRR, nu a trecut neobservată, România nereuşind nici acum să încaseze tranşa cu numărul 3 din PNRR, în condiţiile în care mai sunt doar doi ani şi jumătate din acest program. Practic, guvernul are bani europeni la dispoziţie, dar nu depune eforturile necesare pentru a-i încasa.

Guvernul şi-a asumat un deficit bugetar de 4,9%, însă estimările Comisiei indică un deficit bugetar de 6,9% la finalul acestui an. De asemenea, Comisia Europeană a criticat ţara noastră şi pentru faptul că nu ţine cont de recomandările sale şi, iată, consecinţele economice sunt unele foarte mari.

În acest context în care Comisia Europeană nu doar ne avertizează, dar ne și cere măsuri drastice pentru redresare, ne aşteaptă vremuri grele dacă vom continua cu acest guvern la conducerea ţării, care va pune și mai multă presiune pe umerii cetățenilor. Este evident că abordările deficitare și lipsa de viziune a guvernării curente necesită o schimbare. Prin urmare, în toamna aceasta, trebuie să acordăm mai multă importanţă şi atenţie votului şi să alegem în mod responsabil reprezentanții care pot aduce schimbarea de care România are nevoie.

You May Also Like