19 iulie 2024

Deputatul Popa face bilanțul exercițiului financiar 2014-2020 de atragere a fondurilor europene! Procentul uriaș la care s-a ajuns

Până în urmă cu opt-zece ani, România era criticată că nu știe să atragă fondurile europene care îi sunt puse la dispoziție. Ei bine, iată că, în ultimii ani, această paradigmă s-a schimbat și țara noastră este una dintre campioanele de pe continent în ceea ce privește atragerea de fonduri europene. Spre exemplu, dintr-un bilanț prezentat de către deputatul de Vâlcea Ștefan Ovidiu Popa, în exercițiul financiar 2014-2020 de atragere a fondurilor europene, s-a ajuns la o absorbție de 97%! Foarte ridicat acest procent!

„Partidul Social Democrat a demonstrat din nou că știe să guverneze! La instalrea actualului guvern PSD, în iunie 2023, erau zero apeluri deschise, zero proiecte depuse, zero contracte încheiate, pentru fondurile europene aferente exercițiului financiar 2021-2027. După un an sunt proiecte depuse de 52 miliarde euro, contracte semnate de 15 miliarde euro si contracte în curs de semnare de încă 6 miliarde euro. Cât privește exercițiul financiar 2014-2020, s-a ajuns la o absorbție de 97% de la 76%. În numai un an de mandat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, echipa PSD a reușit un record la absorbția fondurilor europene”, a declarat Ovidiu Popa, deputat PSD Vâlcea.

You May Also Like