14 iunie 2024

PNL Râmnicu Vâlcea face schimbare: iese Pîrvulescu, intră Cazan

Ieri, 13 iunie, la ședința Biroului Politic Județean (BPJ) al PNL Vâlcea s-au luat primele măsuri de după alegerile locale din 9 iunie 2024. Pentru că cea mai importantă înfrângere a fost suferită la Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu (foto, în stânga) a fost nevoit să își dea demisia din funcția de președinte al Organizației Municipale Râmnicu Vâlcea a PNL. Odată cu el, a fost dizolvat și Biroul Municipal al PNL. BPJ a decis, în unanimitate, ca președintele interimar al acestei structuri să fie, din acest moment, deputatul Laurențiu Cazan (foto, în dreapta).

Pentru Cazan, timpul nu are deloc răbdare; în a doua jumătate a anului 2024 urmează două campanii electorale (prezidențiale și parlamentare). Noul Birou de conducere va fi un mix compus din oameni noi, dar și din persoane care au aparținut fostei conduceri.

Amintim că decizia vine la patru zile după ce viceprimarul Virgil Pîrvulescu și PNL Râmnicu Vâlcea au fost zdrobiți de Mircia Gutău și PSD în alegerile locale. Liberalul a obținut aproximativ 10.300 de voturi (fiind susținut de două partide, PNL și FD), iar Gutău a adunat aproximativ 19.300 de voturi. PNL va avea în viitoarea legislatură cinci consilieri municipali (în CL Râmnicu Vâlcea), în timp ce PSD a câștigat majoritate simplă, cu 12 consilieri municipali.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like