16 septembrie 2024

Recordmenul vâlcean din Parlament mai vrea un mandat

Deputatul PSD Vâlcea Eugen Neață și-a depus candidatura pentru al treilea mandat consecutiv. Desigur, pe pagina de Facebook a acestuia a apărut un articol prin care parlamentarul își așterne gânduri subiective despre propria candidatură. Dar, obiectiv vorbind, rezumându-ne la fapte și cifre, ar trebui să vedem dacă o nouă candidatură a lui Neață este rezultatul unor combinații politice sau este expresia a două mandate reușite. Simpla lecturare a paginilor oficiale ale site-ului Camerei Deputaților atestă că Neață a fost cel mai harnic parlamentar din ultimii opt ani. Nu doar că a semnat inițiative legislative, mărindu-și scorul acestui capitol, dar a luptat de multe ori singur pentru legi benefice României. Și când spunem singur ne referim la construcția efectivă a legii sau a modificării legislative, fiindcă ulterior, desigur, a primit susținerea colegilor pentru comisii și plen.

Râmnicu Vâlcea a obținut pădurea de pe Dealul Capela după o lege pentru care s-a luptat Neață. Călimănești a luat pădurea din spatele pavilionului central conform unei alte legi marca Neață, iar Govora va lua teren forestier în baza aceleiași legi. Tot Călimăneștiul, dar și alte localități care vor să ia spațiile dezafectate ale cinematografelor, se prevalează tot de legi pentru care s-a luptat Neață. Amintim, desigur, și legea ieșirii la pensie cu doi ani mai devreme din cauza poluării remanente, care a funcționat mulți ani în România, dar la care s-a renunțat între timp. Însă, cine a apucat-o, primește pensie în conformitate cu ea. Tot Neață a rezolvat o problemă spinoasă, aceea că un contravenient poate da în judecată Poliția la domiciliul de reședință, nu la instanța aferentă teritoriului unde s-a petrecut fapta. Dacă antreprenorii construiesc mai ieftin și mai ușor în zonele turistice montane, se datorează și muncii lui Eugen Neață la Camera Deputaților. Mai sunt și altele, dar pentru a concluziona dăm cifre: din 237 de inițioative legislative, 113 au fost promulgate legi. Pe circuitul legislativ se află o inițiativă potrivit căreia dependenții de droguri care sunt periculoși pentru societate și propria familie să fie internați în centre specializate chiar dacă nu își dau acordul. Așa cum promite într-un text pe care îl publicăm parțial, Neață mai vrea un mandat la Camera Deputaților. Iar dacă PSD Vâlcea este onest cu sine, îl pune pe listă pe un loc fruntaș.

Astăzi (n.r. 13 septembrie) am depus la Râmnicu Vâlcea, la sediul Partidului Social Democrat, documentele de candidat pentru un nou mandat de deputat. Mulțumesc de pe acum președintelui nostru județean, Constantin Rădulescu și colegilor mei social-democrați vâlceni pentru încrederea și pentru susținerea lor. Sunt unul dintre cei care practică social-democrația urmărind îndeaproape obiectivul ei de a aduce dreptate și prosperitate cetățenilor români. M-am bucurat să pot participa în mod direct – prin activitatea mea politică și prin cea de parlamentar – la realizarea proiectelor partidului din care fac parte, la nivel local, la nivel județean și la nivel național. Sunt vâlcean de la un capăt la altul al vieții și al activității mele. Știu din experiența multor campanii electorale că vâlcenii își doresc să trimită în Parlamentul României oameni capabili să dea mari bătălii în plan politic și legislativ. Merg în parlament pentru a continua seria inițiativelor mele legislative. Experiența mea profesională, cea politică și cea de viață – dobândite de-a lungul timpului printre vâlceni – sunt atributele pe care le pot folosi în continuare în slujba oamenilor. (…) Știu că pot contribui în continuare – prin activitatea mea de deputat în Parlamentul României și de om politic social-democrat – la modernizarea și la dezvoltarea vieții noastre, a tuturor.

You May Also Like