26 septembrie 2024

Senatoarea Banu, inițiatoarea unui proiect de lege în sprijinul tinerilor cu dizabilități intelectuale. Și ei au dreptul să participe la competiții sportive!

Claudia Banu, senatoare liberală de Vâlcea, a prezentat, zilele trecute, informații despre un proiect de lege pe care l-a inițiat și votat în Senat prin care, după ce va deveni lege, sportivii cu dizabilități intelectuale vor fi sprijiniți pentru a participa la Jocurile Special Olympics Romania. Această inițiativă răspunde în mod corect și eficient necesității de integrare socială prin sport a persoanelor cu dizabilități intelectuale și oferă șansa de a-și descoperi și dezvolta potențialul și calitățile sportive prin intermediul programelor de pregătire.

„Ca membru în Comisia pentru Sport și Tineret, alături de colegii senatori, am adus modificări importante Legii Sportului cu scopul de a stimula categorii vulnerabile de tineri să devină cetățeni activi în comunitate. Această lege este atât un pas înainte pentru sport, cât și pentru incluziune și egalitate de șanse. Tinerii cu dizabilități intelectuale au acum oportunitatea de a-și atinge potențialul și de a fi recunoscuți pentru talentele lor, pentru că fiecare pas înainte este o victorie”, a declarant Claudia Banu.

You May Also Like