Alături de senatorul Florin Cîţu, parlamentarul vâlcean face demersurile necesare pentru reducerea poverii fiscale tot mai mare asupra întreprinzătorilor. Modificările propuse pentru Codul Fiscal prevăd scăderea cu 7 puncte procentuale a cotelor pentru contribuțiile sociale de la 1 octombrie 2017, precum şi reducerea cotei de impozitare a venitului, dar şi a profitului de la 16% la 10%.
“Suprataxarea forței de muncă și a capitalului duce la pierderea acestora. Proiectul urmărește diminuarea poverii fiscale pe piața muncii prin promovarea măsurii de reducere a cotei de contribuție de asigurări sociale datorată de angajator și angajat, reducerea cotei de impozitare a venitului, a profitului, transferul plății asigurării de șomaj în totalitate către angajat și reducerea cotei de contribuții pentru concedii și indemnizații.
Amânarea implementării acestora ar descuraja şi mai mult investiţiile în mediul privat şi chiar ar ţine la distanţă potenţialii mari investitori care sunt întotdeauna atraşi de un mediu fiscal avantajos şi predictibil. De aceea, proiectul de lege pe care îl susțin prevede reducerea cotelor de contribuţii de asigurări sociale cu 7 procente pentru angajator; contribuțiile pentru sănătate ar scădea de la 21% la 15%, iar cele datorate de angajat pentru asigurările de stat ar fi diminuate la 10%, de la 1 octombrie 2017.
În contextul creșterii salariului minim pe economie acest proiect este necesar, deoarece ar reduce costurile atât pentru angajator, cât și pentru angajat. Implementarea acestor măsuri înseamnă venituri mai mari pentru toți angajații din România, dar și pentru toți antreprenorii. Spre exemplu, un simplu calcul demonstrează că un angajat, cu salariul minim pe economie de 1450 lei, ar obține prin diminuarea contribuțiilor 54 de lei în plus, la salariu.
În acest fel, rămân mai mulți bani în economie pentru capitalizare, investiții sau creșteri salariale” – este de părere senatorul PNL Romulus Bulacu.
Biroul de presă