25 iulie 2024

Senatorul Matei cere protecție legislativă pentru consumatorii români

Protecție pentru toți consumatorii!

Ministrul Energiei a făcut recent declarații importante despre consumatorii vulnerabili și schimbările în schema de plafonare a prețurilor la energie. PSD are o poziție clară și fermă pe acest subiect:

1.În iarna care vine, nu se va modifica nimic în privința plafonării prețurilor la energie.

2.Plafonarea prețurilor la energie se va menține și după 1 aprilie 2025, cel puțin pentru consumatorii cu venituri mici și medii.

3.Protecția plafonării nu trebuie să se limiteze doar la „consumatorii vulnerabili”.

PSD pledează pentru o „protecție progresivă” a consumatorilor, care să ofere protecția cea mai mare celor cu veniturile cele mai mici și să includă și consumatorii cu venituri medii. PSD este conștient de regulile UE care impun ca plafonarea prețurilor la energie să fie temporară. Însă, înainte de orice liberalizare, trebuie introduse mecanisme anti-speculă în piața de energie. Nu putem reveni la liberalizarea haotică din perioada guvernării PNL-USR, care a generat inflație galopantă și a lovit puternic în puterea de cumpărare a românilor. Ce înseamnă asta pentru fiecare dintre noi: Stabilitate în facturile de energie pe timpul iernii. Protecție continuă pentru cei cu venituri mici și medii. Evitarea creșterii decalajelor sociale datorită unei protecții progresive.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like