26 martie 2024

Senatorul Matei încearcă să aducă o clarificare pentru beneficiarii pensiei de urmaș în cazul veteranilor de război

Vâlcea este județul din România în care trăiesc cei mai mulți veterani de război (este vorba despre cel puțin zece persoane, conform informațiilor pe care le deținem). Și mai multe persoane (femei foarte în vârstă) sunt beneficiare ale pensiei de urmaș în cazul veteranilor de război. Iar acestea sunt cifrele aferente doar județului nostru. La nivel național există sute de femei care primesc pensii de urmaș după ce soții lor, veterani de război, au decedat.

Ei bine, pentru că există anumite neclarități cu privire la demersurile pe care trebuie să le facă soțiile supraviețuitoare pentru a beneficia de indemnizațiile și de facilitățile prevăzute de lege ce erau acordate veteranilor de război, senatorul social-democrat de Vâlcea, Bogdan Matei, a adresat ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, o întrebare în acest sens.

„Stimată doamnă ministru, vă rog să îmi comunicați: În cazul în care pensionarea s-a făcut la limită de vârstă, iar după o perioadă s-a produs decesul soțului-veteran de război, ce trebuie să facă soția supraviețuitoare pentru a beneficia de indemnizația acordată veteranului de război și facilităților prevăzute de lege. Solicit răspuns scris”, se arată în întrebarea pe care senatorul vâlcean Bogdan Matei a transmis-o ministrului Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura-Oprescu.

După ce senatorul Bogdan Matei va primi răspunsul scris în termenul prevăzut de Regulamentul Senatului, vom reveni cu o știre pe marginea acestui subiect.

You May Also Like