2 iunie 2024

VIDEO: Cum folosește PSD Călimănești minorii în campania electorală și-i îndeamnă la trivialități

Folosirea copiilor în campaniile electorale a devenit, din păcate, un fapt obișnuit în ultimii ani, mult prea ușor trecut cu vederea. Au existat numeroși candidați de la destule partide care, uneori, din calcul cinic, alteori din disperare, bagă copiii la înaintare. Se poate spune, chiar dacă poate comparația este forțată, că este o apucătură pur teroristă. Doar teroriștii când sunt încolțiți, din disperare, folosesc copiii ca scuturi vii. Nimeni nu și-ar fi putut imagina că la PSD există asemenea apucături. Partidul e prea mare, cu prea multă experiență politico-administrativă pentru a permite asemenea erori uriașe. Și, totuși, s-a întâmplat la Călimănești, unde organizația locală a „picat” în urmă cu aproximativ doi ani pe mâna unor exaltați. Iată faptele:

Joi, 30 mai 2024, câteva persoane din PSD, cărora de jena lor nu le mai publicăm numele, au chemat elevi minori în sediul partidului să le dea, probabil, niște rechizite școlare (pixuri, caiete etc.). Nu-i apucase dragul de ei. Au făcut-o pentru că în zonă era echipa PNL, care făcea campanie electorală. Elevii, poate din teribilismul specific vârstei, poate pentru că au fost îndemnați de niște cadre didactice din PSD, poate pentru câteva pixuri sau poate pentru toate acestea la un loc, au ieșit din sediul social-democraților și au intrat în curtea Școlii Generale strigând „m..e PNL!” (așa cum se aude, de altfel, pe filmare; VEZI VIDEO mai jos). Unui asemenea gest nu i se mai poate opune absolut nicio observație, nicio polemică. Așa ceva n-are ce să caute într-o societate civilizată. PSD nici măcar nu are cum să răspundă la aceste acuzații, întrucât o cameră de luat vederi a surprins tristul episod.

Nu este prima oară în această campanie când social-democrații din Călimănești, simțind că s-a investit foarte mult în ei, dar scorul electoral nu va fi cel așteptat, au băgat minori la înaintare. Profesori din PSD au scris postări ample pe rețelele de socializare, nominalizând elevi minori care ar fi fost nedreptățiți la primirea premiilor de Ziua Orașului Călimănești. Dacă a existat într-adevăr așa ceva, scăparea aparține conducerii școlii, nicidecum primăriei, care a alocat fonduri în funcție de listele primite de la instituțiile de învățământ. Să faci din asta un caz politic, să amintești și să reamintești această situație tot nominalizând minori și luându-i drept argument pentru neputința politică, ține deja de disperare. Mai este o săptămână și PSD Călimănești va primi factura de plată. Toate acestea se vor sparge în capul candidatului la funcția de primar, inginerul silvic Mihai Iacovete.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like