14 august 2024

VIN DECIZIILE de recalculare a pensiilor! Deputatul POPA informează cum trebuie să procedeze pensionarii care nu sunt găsiți acasă de poștaș

Deputatul social-democrat de Vâlcea Ovidiu Popa a venit cu unele lămuriri foarte importante privitoare la deciziile de recalculare a pensiilor. Mai exact, reprezentantul județului nostru în Camera Deputaților a oferit unele explicații legate de modul în care trebuie să procedeze pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliile lor de factorul poștal care va aduce deciziile de recalculare.

„Guvernul României s-a mobilizat exemplar în ultimele luni și, pentru prima oară în România, se recalculează toate pensiile! Recalcularea se referă în primul rând la echitate pentru toți pensionarii, așa cum încă de anul trecut Partidul Social Democrat a anunțat. Astfel, se elimină inechitățile care au persistat decenii întregi în sistemul de pensii și, de acum înainte, la muncă și contribuții egale, pensionarii vor primi pensii egale. Până la finalul lunii august, toate deciziile de recalculare vor fi în posesia pensionarilor. Dacă pensionarul nu este acasă când vine poștașul cu decizia, are 20 de zile să meargă să o ia de la oficiul poștal la care este arondat. Dacă nu reușește să ajungă la poștă în acest interval de timp, poate merge mai târziu să o ia de la Casa de Pensii. Însă, faptul că nu a intrat în posesia deciziei nu îi afectează în niciun fel drepturile. După 1 septembrie 2024, pensionarul primește pensia recalculată, indiferent dacă a intrat sau nu în posesia deciziei de recalculare!”, a anunțat deputatul Ștefan Ovidiu Popa.

You May Also Like