2 septembrie 2024

Într-un meci superb, jucat cu inima, Vâlcea inundă Brăila cu 38 de goluri

Un pui de odă meritat către o echipa vâlceană care a jucat într-o încărcătură emoțională teribilă, dată de tragedia Irynei Glibko. Poate că de aici și-au tras fetele lui Dahl încrâncenarea și motivarea cu care au câștigat ieri.

Într-un meci de care pe care, după trei înfrângeri consecutive contra Brăilei, Brent Dahl a câștigat duelul scandinav cu Jan Leslie, danezul atipic măcar prin alura sa rurală. Să dai 38 de goluri unei apărări sârbo-croate betonată cu Trusova nu-i deloc de colea. Viteza în atac a fost atuul cu care ale noastre au dezmembrat echilibrul brăilean, o rapiditate venită de la cei doi centri, Necula și De Jong, în condițiile în care s-a jucat fără inter stânga. Maidof a fost și ea perfectă, cu 10 goluri. Meciul s-a jucat la jumătatea reprizei secunde, când de la 25-26, vâlcencele au marcat cinci goluri consecutive, menținând avantajul până la final, un 38-35 demn de toată lauda. De urmărit cum se va integra Toulblanc, puțin folosită ieri, și care va fi rolul ei tactic în gândirea lui Dahl.

Totuși, chiar fiind un habarnist de tactică și strategie în handbal, rămân adept al ideii că, înainte de toate, apărarea câștigă un duel. Exemple sunt destule, istorice câte vreți, confruntări epice din justiția altora, iar mai aproape de speță ne amintim formidabila defensivă franceză cu care Krumbholz reușea să mai fure câte o mărgică din coroana norvegiană. În fine , nu insist acum , poate vom mai dezvolta subiectul cu cei avizați, dar ce bine ar fi ca SCM-ul să nu încaseze mai mult de 30 goluri pe meci.

Deocamdată, specialiștii care nu ne văd în Big Four-ul handbalului feminin românesc au primit o bătăiță meritată. Dar campionatul abia a început și Vâlcea trebuie să continue pe drumul confirmării, obligată de investițiile făcute, dar mai ales de iubirea necondiționată a orașului.

Apropo de asta, m-aș fi așteptat ca vâlcenii să se înghesuie ieri în tribune. Și totuși , au fost destule locuri libere. Dacă nici la un meci cu Brăila nu se umple sala, atunci când? Și atenție, baschetul vine tare din urmă în materie de simpatie.

Ovidiu Burghelea

You May Also Like