29 iunie 2024

Marcel Boboc vrea meci de centură internațională la Râmnicu Vâlcea

Marcel Boboc, fostul mare pugilist și, în prezent, vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Box, vrea să organizeze un eveniment de mare anvergură la Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre o gală de box cu importantă participare internațională, ba chiar cu o centură pe masă.

„Suntem un comitet de organizare, oameni de afaceri care iubesc Vâlcea și boxul. Sperăm ca prin noiembrie 2024 să aducem la Râmnicu Vâlcea nume grele internaționale și, de ce nu, să se boxeze cu o centură internațională pe masă. Este un plan îndrăzneț, dar cu ajutorul lui Dumnezeu sper să-l ducem la îndeplinire. Ne dorim și un curs de arbitrii și un curs de cutman (n.r. cel care oprește sângerarea în timpul luptei și are grijă de starea medicală a boxerului). Vrem să avem în ring și boxeri dar și arbitrii vâlceni, pentru a-i putea promova. Chiar am în minte câteva nume care merită o asemenea participare. Este obligatoriu să avem arbitrii internaționali dacă ne dorim o centură internațională pe masă. Oricum, vrem să aducem capete de afiș”, a spus Marcel Boboc.

Conform organizatorilor, cel mai potrivit loc pentru un asemenea eveniment ar fi Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea. Tot organizatorii intenționează ca, după gală, spectatorii să se poată bucura de un spectacol artistic realizat de nume grele ale scenei românești.

Fiul Antonio, distribuit în filmul Mihai Viteazul

În afara organizării competițiilor sportive, Marcel Boboc a mai avut o imensă bucurie. Săptămâna trecută, a rulat la Călimănești filmul „Mihai Viteazul – Prințul intrat în legenda Europei”, regizat de vâlceanca Mihaela Mihai. Maia Morgenstern, care joacă rolul mamei voievodului, a fost prezentă în sală și a vorbit despre acest proiect. La proiecția filmului a fost prezent și Marcel Boboc alături de întreaga familie (foto jos). „Este pentru a patra oară când văd filmul și sunt emoționat de fiecare dată”, a spus fostul campion.

Motivul emoției este apariția în film a fiului său, George Antonio Boboc, în vârstă de doar 15 ani. Când s-a filmat pelicula, Antonio avea 13 ani neîmpliniți. „Am avut niște emoții specifice vârstei de atunci, dar nu pot să spun că am fost foarte emoționat pentru că eram mai mic și nu știam exact ce urmează să se întâmple. Mai emoționat sunt acum, când văd filmul. Vreau să-i mulțumesc doamnei Mihaela Mihai și familiei mele care m-a susținut” a spus tânărul. Antonio este foarte pasionat de informatică și este elev cu note mari la Colegiul „Alexandru Lahovary” din Râmnicu Vâlcea.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like